Idag är syster o systerdotter på besök :) ...

img_3743 (MMS)

Idag är syster o systerdotter på besök :) vi har ätit massa gott och tittar på film. Vi hälsade även på Dalila. Englas första gång hon var i närkontakt med hästar :) roligt!


31/10-10

God morgon.

Här är det snorigt och hostigt igen. Typiskt. Men jag ska ändå skritta iväg till ridhuset och trimma lite. Igår var Dalila på bushumör tror jag. Hon låtsades bli rädd för allt på vägen dit, speciellt ett badkar i en hage haha. Hon sprang då mer baklänges än framlänges.. Sen i ridhuset skötte hon sog ganska bra i skritt o trav men bockade som en liten åsna i galoppen, i varje fattning. Fick ordning på det tillslut, tur det.. Men sen var hon toksvettig eftersom jag inte klippt henne ännu så avslutade jag när jag fick igenom allt som jag ville. Ska forstätta idag då som sagt. Någon som vill göra mig sällskap då? :)

Sen blir det lunch hos Kubbes mamma, och efter det ska jag leka med Jenni och Engla :D Som jag saknat dom! Svårt att få tid till allt just nu dock :( Mycket dåligt. Men nu fixar vi det. Kommer bli en bra dag :)

Nu är det dags att hoppa i stallkläder och bege sig. Ha en fin dag allihopa!

Penglan o jag för länge sen :)


tidigt..

God morgon.

Fast att jag fick ha sovmorgon idag så vaknade jag halv 7 :/ Smög upp utan att väcka min bamskebjörn, tände ljus i köket och gjorde en kopp te. Mysigt va? :) Städade lite igår kv'äll också, så de var extra rent o mysigt att bara sitta här o slappa.

På dagens schema står en tripp till Kungsängen på eftermiddagen. Vi ska till bilhandlaren som Kubbe köpte sin bil från och byta bromsklossarna som tydligen behöver bytas. Tur att de står för hela kostanden eftersom de lovade oss en körklar bil :) Ska ta bilder på den idag också så n får se vilken tjusig bil han har :) Annars händer det nog inte så mkt mer idag som jag vet om nu. Är hästledig då min medryttare ska rida. Så himla skönt att vi äntligen har ridhuskort iaf på granngården Hesslingby. Perfekt skrittavstång som uppvärmning, dock segt eftersom det är en obelyst väg och Dalila faktiskt är hysteriskt mörkrädd.. Aldrig varit med om mer mörkrädd häst <3 Men går man på marken med henne går det ganska bra, eller om någon annan går med. Lite bilder på ridhuset och den gigantiska utebanan

Jag ser förövring dit från mitt sovrum och vardagsrum :)

Näe nu ska jag nog väcka min pojk. Här kan man inte sova bort hela dagen inte!

Ja, sådär seg känner jag mig. Precis som s...

img_3652 (MMS)

Ja, sådär seg känner jag mig. Precis som snigeln som smög omkring på min bil. Har jobbat 8 dagar i rad, öppnade idag och gick alltså upp mitt i natten. Efter jobbet mötte jag upp lisbet och vi begav oss mot hesslingby för att trimma lite. Blev galoppövningar idag och Dalila skötte sig ganska bra. Skönt att veta att vi kan träna hela vintern. Well Well. Imrgon ska jag med kubbe in till stan på morgonen. Vad som händer där kan jag berätta sen :)  nu ska jag slappa vidare i soffan. En liten update iaf.


Trååååååk

God morgon!

Kan ni gissa vad jag gör just nu? Sitter borta på Gillingebanan och gör absolut inget! Kubbe har sin halkkörning idag och jag var snäll att köra hit honom imorse. Kl 6 brummade vi iväg. Snark.. Ska sitta här i 3,5 timme till, woho! Not.. Har iaf laddat batteriet på min lilla data och har 2 filmer med mig ifall internet skulle bli tråkigt.

Jaha, vad ska vi skriva om idag då? Jo, igår red jag lille grå. Tror hon hade en saftig träningsvärk så vi joggade lite lätt på volten och gjorde övergångar på en 8volt. Testade även några fattningar och avbrott i galopp, det gick ganska bra, hon håller sig någorlunda kvar i form nu ,men fortfarande så stampar hon ner ena frambenet mitt i språnget så hon ramlar in i avbrottet. Svårt att förklara hur hon gör, men det är svårt för henne, och svårt för mig att hålla kvar henne när hon drar en ur sadeln. Men övning ger färdighet.

Ikväll så ska min tränare Lisbet rida igen. Ska ner och kika då såklart och kolla hur fin Dalila är när hon rider :) Så himla kul att kolla, och såklart rida när hon är där för Dalila är så himla snabblärd, possitiv och känslig för hjälperna. En riktig kanonhäst, när hon vill haha. Annars så händer inte så mycket mer idag. Är ledig hela dagen och ska kanske laga ett storkok mat och frysa in matlådor.onödigt dyrt att köpa mat ute när det finns hemma. Latmasken Jessica.

Och jag ska försöka ta lite nya bilder på allt runt om kring mig också. Har blivit dåligt med det :(


Min lilla tjockis förra sommaren <3



Varning!

Natten mot fredagen den 14 oktober fick ett stall i Tungelsta påhälsning. Hästarna blev utsläppta och stona blev antastade. Dom har dessutom gett hästarna allt foder som fanns i stallet. En blå Nissan Micra har setts i området. Ärendet är polisanmält. HÅLL ÖGON OCH ÖRON ÖPPNA! sprid detta!

Det är ev kvarka i ett stall i Tungelsta nära mini-shettisarna, så åk inte runt med samma kläder o skor i stallarna!!

RallyJessica?

PHU!

Vilken jädrans dag. Började med att köra Carro till sitt stall imorse, då hon sov kvar här inatt. Sen bar det av till jobbet och jobba och fixa en massa saker. Duktig duktig. Kl 16 hämtar jag min fina pöjk på sitt jobb, åker hem och vi gör rent till fiskarna. Sen svida om och ut i regnet till min lilla ögonsten. på schemat stod dressyrträning med Lisbet igen. Hon red även Dalila igår, men hon gick som en kratta. Riktigt katastof! Så hon försökte rida igenom det som Dalila mest bråkade om, vilket var att Dalila skulle springa och slita i bettet, huvudet bokstavligen RAKT UPP så hon knappt såg var hon satte hovarna. Gick helt okej tillslut när hon gav med sig. Så Lisbettan kom ut idag med och jobbade igenom henne med en bra start iaf. Hur mjuk, följsam och lyhörd som helst. Så himla kul att se! Dalila kämpade på bra i regnet (ja vi red i pissregnet haha) och var huur fin som helst. Finfina halter med endast säte och liite lite röst. Jättebra övergångar och skänkelvikningar. Åh hon gör mig så stolt, min fina fina häst!

Ja men juste, nog om det. Sen åkte jag hem och jag har hunnit diska en massa disk, plocka undan och i ordning, dammsugit, torkat golv och dammat av. Och tvättat 2 maskiner tvätt. Hejja hejja! Full jädra rulle var det va? Yepp.

Imorgon ska jag rida på morgonen, sen pyssla lite hemma och efter det jobba stängning. Ska jaga efter ridhuskort också. Börjar bli dags nu när marken fryser vissa dagar. Och så var det faktiskt inte så kul att rida i regnet.

Nu ska jag mysa ner i mitt rena hem och kolla på Forest Gump <3 Finns det någon mysigare film?

Kom igen nu med, filmtips tages tacksamt emot!



Höstmys

Man kanske ska sluta blogga ett tag? Finner ju ingen tid alls att sätt amig framför datorn :/

Well well, dagarna rullar på. Jag har hostan from hell, Kubbe köpte sin nya finfina bil i torsdags (jag är sååå avis) och jag har varit ledig den här helgen. Vi har tränat lite bommar med Dalila vilket var roligt, mina ridstövlar gick dock sönder så jag måååste köpa nya nu :( Dåååligt!

Idag står det inget speciellt på schemat alls. Jag är hästledig, solen skiner och alla är glada. VAd gör man då?

Man sliter sig från datan och går ut i det fina vädret!

Hejs!

jag och skruttan förra hösten


Träning

Som sagt, varrannan vecka blir såhär tom på inlägg när jag jobbar som jag gör. Men det ska nog lösa sig.

Igår kom min tränare Lisbet ut och red igenom Dalila. Det var spännande, har ju inte tränat på 2-3 veckor och Dalila visade upp sina sämre sidor haha. Åsnehäst <3 Men Lisbet ska rida henne på måndag igen och förhoppningvis mer i veckan för att få igenom allt hon vill till grunderna. Men efter 40 minuter såg Dalila riktigt, riktigt fin ut må jag säga. Det kommer bli asbra det här tillslut. Nu ska jag bara få tag i ridhuskortet så är vi i full fart igen.

Nej nu ska jag åka och jobba, sen blir det antingen att kolla på bil till mitt hjärta, eller åka på bio. Kanske båda två? haha. Näe ha en bra dag nu iaf!

Ur arkivet :)

Dalila

Oh. Jag var och provred en häst idag. Ett andalusiersto - 96, skimmel. Suupersöt, och superlånghårig haha. Men hon verkade hur mysig som helst och jag blev nog lite kär vid första ögonkastet. Ska ut och provrida i helgen igen om det är bättre väder, och jag längtar. Hon är nästan en kopia av Kingen så jag tror mycket väl att vi kan bli värsta bästa vänner, Dalila och jag. Ska försöka hitta en söt bild på henne sen. Ägaren var också nöjd och trodde och hoppades att vi skulle kunna bli bra tillsammans.

Men hur som, måste sova nu, ska upp innan tuppen själv i morgon. Infinna sig på jobbet lite innan 06:00.

Godnatt!


Lämna en kommentar (0)

2009-03-02 @ 21:34:48 Hästlivet





Naaaw, tänk första gången jag träffade lille grå? :) Hihi jag var så glad då!

Nej, jobbet var det...

hoppsan

HEJ!

Ja juste, här har jag varit sjuk och eländig igen.. Snark. Men det ska nog bli bra. Ska jobba på som ett as nu eftersom jag missat 4 dagar. Hoppar in och jobbar förmiddag idag, sen blir det stallet. Ska träna lite dressyr på volten är planen, så om någon har lust att komma ut och coacha lite så ring mig :D Roligare att rida med sällskap. Sen ska jag på jakt efter ridhuskort också. VIll ju helst ha på Hesslingby som ligger typ precis brevid, men vet ej om de löser ut? Annars blir det Kalvsvik som ligger lite längre bort. Hur som så blir det bra :) Har en ny medryttare på prov ute nu också. Såg riktigt trevligt ut när hon red och hon var mjuk o lugn i handen och Dalila trivdes och jobbade på bra. Ska kolla om hon också vill rida lektion sen här framöver.

Sen undrar jag: Var faen tog det mysiga höstvädret vägen? Nu regnar det (tror jag) och är pisskallt. JAg vill ha höstsoooool och mysiga promenader! Jag vill, jag vill! Men tur är att min nya jacka kom igår :) Varm o skön är den må jag säga! Awesome.

Nej nu ska jag sminka mig och åka mot jobbet.

Min älskade pålle för ett par år sen hos bästa Monski

(Dalilas förra ägare)


Jag älskar dig

img_3719 (MMS)

Jag älskar dig


weekend!

Haha, efter hala dagen på jobbet så kom jag på att det var fredag när en kund sa "trevlig helg pårej!". Blev så glad när det då slog mig att det är min lediga helg dessutom. YAY! Men som hästägare blir det aldrig nån riktig vila, höhö, ska släppa ut hästarna imorgon. Men jag går bara upp 5 min innan jag ska gå, sen släpper jag ut dom på en 30 min o knatar hem o sover en stund till. Riktigt jäkla skönt att bo 5 min gångavstång från min älskade häst. Red förbi hemma igår och pussade på min pojk, det var kul :)

Kände lite snabbt igenom henne på volten idag igen. Fortfarande lika fin o lyhörd som innan vi flyttade, vilket är kul. Dock är galoppen jobbig för henne. Men vi kämpar! Volten är liite för hård att the moment att rida igenom henne ordentligt på (hon är en porslinshäst) så jag rider kort men intensivt tills de sladdat upp den sådär bra igen.

Annars är det ruskigt skönt att ha henne tillbaka här. Borta bra, men hemma bäst heter det visst? Ekeby är en tjusig träningsanläggning i all ära, men har inte alls samma familjära stämning. Jess o Dalila hjärtar Herrhagen o är så glada att vi fick flytta tillbaka trots att hon bitit sönder allt innan. Men hon har lugnat ner sig ganska ordentligt på dn fronten också. Skönt!

Nu ska jag ta mig en redbulljäger o njuta av min lediga helg.

Zäta! Kom och höstfotta nåndag! :D

Tre ess förra hösten <3