Oj vilken dag. Får först samtal om att Dal...

img_0179 (MMS)

Oj vilken dag. Får först samtal om att Dalila hade kommit ur boxen inatt och smällt i sig sjuka mängder havre, pellets, fibergi och hö. Får panik och bränner till stallet och går genast ut och går med henne på långpromenad. Ringer vet och rådfrågar lite. Men hon verkade pigg och allert iaf. Släppte sedan ut henne i hagen och hade koll på henne medans vi skurade ur stallet med högtryck. Skrittade ut en promenad till sen barbacka och då var hon pigg och glad som vanligt. Pinade på riktigt fort i sällskap med hero och Jenny som behöver lite moralstöd ute :) de skötte sig strålande. Imorgon ska det målas i stallet också. Hej och hå.


Hej hopp bloggen. Nu har jag kommit hem fr...

Hej hopp bloggen. Nu har jag kommit hem från jobbet och är ledig i helgen. Ska pyssla en del i stallet och eventuellt äntligen kolla på lägenheten i österhaninge. Yay! Var och släppte ut hästarna i morse och red sen iridhuset. Fick hjälp av Emelie på slutet och Dalila kändes hur fin som helst. Började ganska nonchalant och stretig men kalas tillslut. Mycket svettig häst sen :) men men. Uppdaterar imorgon igen. Ska kolla film med min babe nu. Natti!


Grattis Pernille och Peter till ert lilla ...

img_0039 (MMS)

Grattis Pernille och Peter till ert lilla mirakel! En liten pojke bestämde sig idag för att titta ut :) grattis grattis! <3


flytten

Klant som man är så lyckades jag låsa min telefon igår haha. Och sj'lvklart en söndag eftermiddag när kundtjänst är stängt. Men nu har jag fått liv i den igen, efter kötid på 35 minuter... snark!

Allt med flytten och Dalila har ¨gått så bra så bra. Hon är glad, äter och en massa pigg när vi rider :) OCH, hon har inte tuggat någonting ännu,vilket jag tror är en stressgrej. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder nu idag när ja är där ute. Massa mys är det iaf. Och gissa om jag är glad att jag stallat in henne nu när vi hade oväder, och bara regn på väderkartan en vecka fram? Visst, det är en häst, jag vet, men hon fryser ofta faktiskt. Fryser så hon skakar om det är lite för kallt och regnar. Så hon gillar nog att få komma in nu. Perfekt med 4 fodringar också. Dalila gillar detta ^^,

Näe nu ska jag äta frukost och bege mig mot stallet. Tjipp!

Vad gulliga dom är på jobbet! Dalila fick ...

img_0209 (MMS)

Vad gulliga dom är på jobbet! Dalila fick en massa äpplen hihi. Kan behövas såhär efter flytten. Tack snälla jobbet som tänker på min lilla häst :)


Up, up and away!

Oj så hurtig jag har varit idag ska jag berätta! Jag har trotsat värmen och ridit ett dressyrpass, som gick bra. Tränat serpentiner med volter, sk'nkelvikning i skritt med galopp på spåret direkt sen. Gick bra faktiskt. Sen badade jag lille grå, och jag fick ett bad på köpet! Putsade på henne lite innan jag släppte ut henne i hagen. Smörjde upp alla saker (nästan), packade ihop, åkte och hämtade en transport, hämtade mitt lass på Herrhagen och sen lämnade allt i stallet. JISSES vad saker jag hade då! Haha ska ta en bild imorgon. Vafan kommer allt ifrån? :D  Sen åkte jag hem och duschade, kollade på en film, och har till och med städat hela huset ocksdå. Go go Jessi. Och imorgon blir det lika mycket drag. Ruuuligt!

Imorgon flyttar vi till ekeby som sagt. Längtat en massa, kommer bli jätteroligt. Dock tråkigt att lämna mina homies Pörnillson och Carru :( Men de vet ju var vi finns och jag vet ju var de finns :) But still, it´s an end of an era.. Konstigt. Men nu ska vi börja träna iaf. känns bra. Dags för det nu.

Well, klockan springer iväg, ska mysa med pöjken min en sväng sen sussa. Siktar på att vara i stallet kl 8 och packa in allt i bilen. Tack snälla Monski säger jag på förhand som åker med oss. TACK! (vågar inte köra dalila helt ensam.. ifalld et skulle hända nått)



Morgon stund..

God morgon. Sitter här och funderar lite kring livet och allt där till haha. Kunde som vanligt inte sova ut imorse, vaknade vid 7. Har lagt upp annons på Countysadeln igen bland annat. Funderat lite över flytten till ekeby osv. Har även hittat så sjukt mycket fina saker jag vill köpa till både mig och Dalila. Högst upp på listan ligger iaf ett rundsytt träns med bred nosgrimma. Hööks har ett, till okej pris. Ska nog åka och kika på det iaf. Sen vill jag ha mängder med nya schabrak och lindor i fina färger. Och då till det här med färger. Vilka färger passar skimmlar i? Tycker det är jättesvårt, vill inte att hon ska se ut som en ponny haha. Jag har oftast grått, marinblått eller grönt på henne. Vill ha vinröda saker också, kanske kan bli fint? Nörd som jag är och vill att allt ska matcha haha. Köpte nyss ett olivgrönt, och det passade hon INTE i kan jag tillägga :)

Well well. Ska slappa hemma innan jag ska åka och jobba sen. Ska se om jag kanske åker förbi Emelie på en snabbfika. Ska bli så kul att stå på samma gård som henne, YAY!



Hit ska vi :)


Bla bla bla

God morgon. Usch jag har haft huvudvörk i 3 dagar i rad nu? :/ Trodde det berodde på åskan innan, men den försvinner ju inte. Sjukt. Hoppas det går över under dagen. Ska snart gå till tvättstugan iaf. Sen ska jag jobba. Har en sån där jobbig vecka framför mig.. Ledig på onsdag, jobb resten av dagarna. Och nästa lediga dag är onsdagen därpå.. Woho! Men jag har ett bra jobb och det blir bra pengar. Så man ska ju kanske inte klaga. Sen har jag ju veckor när jag bara jobbar 3 dagar. Så det så.

Efter jobbet blir det hem och tvärsomna då jag öppnar imorgon,. Upp kl 04 igen, wohiooo! Ska leka med min älskade häst efter jobbet då med. Längtar tills på fredag när lönen kommer. Vill shoppa träns :) Men det blir nog inte så mycket pengar över eftersom vi ska flytta Dalila och måste hyra transport, låna en bil, köpa nått att sätta upp på boxväggen så hon inte tuggar osv. Pengarna kommer nog rulla iväg utan problem denna månad. Well well..

Näe nu ska jag sluta skriva en massa tomprat och gå och tvätta. Och vet ni? Jag HATAR att gå och tvätta i tvättstugan. HATAR!

Ha en fin dag :)

Seriöst. Ibland skrämmer iPhone mig. Det f...

Seriöst. Ibland skrämmer iPhone mig. Det finns appar för allt god damnit! Nynna på en låt så kommer det upp vad du nynnat på! Skrämmande


Gräs, gräs, oändligt med gräs...

Hej hopp.

Äntligen kommer det regn! YAY! Snacka om att det var på tiden. Sitter i köket med ett tänt ljus och en kopp te och njuter av att det inte är så varmt haha. Så kul kan man alltid ha det. Sjuk i huvudet som jag är så vaknade jag ju såklart 06:30 på min lediga dag.. Suck. Men gick upp och städade innan jag åkte mot stallet och mötte upp Carina som skulle få rida Dalila. De klickade direkt och Carina tyckte att Dalila kändes som en blandning av hennes 2 förra hästar. Kul! Jag bestämde mig även idag för att jag nog flyttar Dalila nästa helg. Vill få det gjort och överstökat och få bort mina saker från Herrhagen så de inte är ivägen. Just nu har jag ingensans att göra av de.. Too much junk haha. Näe men det blir nog bra. Få flytta över henne medans det är lugnt där och de flesta är ute på bete. Så får vi se om hon får beta mer där eller gå i nån gräshage och komma in på kvällarna. Hon är fan redan för fet. Jobbigt det där, man vill ju att de ska få njuta av sommaren också. What to do? Vad skulle ni gjort?

Hur vi än gör blir det kalasbra iaf. Det blir det alltid :)

Nu ska jag ta och laga lite indisk mat här hemma. Jummie Jummie!!

Bild på oss från förra året.


Say hello to My little friend! Haha kisse,...

img_0194 (MMS)

Say hello to My little friend! Haha kisse, vår inneboende, kom hem med den här bjässen idag. Nu sitter jag här i 17 grader och njuter av att inte svettas som ett as. Nice! Ska till stallet imorgon och möta upp carina, som hade raddan som jag re för ett par år sen. Hon har ingen pålle kvar och har hästabstinens :)


Hej hej hallå. Vet ni? Det är varmt. Aaa...

Hej hej hallå. Vet ni? Det är varmt. Aaaaningens för varmt nu kan jag tycka. Synd att klaga, jag vet men vafan ser här är larvigt. Skulle varit ledig från och med i morgon men rök in på att öppna. För snäll ibland, jag vet. Men men det får man alltid tillbaka sen. Ska krypa ner och svettas lite med min käresta och kolla på film innan jag måste sova. Ska ju upp kl 4 imorgon. Sen ska jag baske mig vara ledig. Well, annars flyter allt på som vanligt. Väntar otåligt på att få flytta min lilla häst!! Vill nu nu nu. Få vänta till i början på augusti iaf. Beroende på hur fet hon blir vill säga. Kul kommer det bli iaf! Kommer dock sakna sönder mig efter min pörnille och totte. Men jag vet ju var de finns, och de vet var vi finns. Näe folk, film nu. Peace!


Hej hopp. Igår förmiddags var jag och hjär...

img_0186 (MMS)

Hej hopp. Igår förmiddags var jag och hjärtat iväg till tyrestaby och promenerade i 30 grader och sol. Smart? Nä. Mysigt? Massa. Förutom när vi blev jagade av en svärm med bromsar som ville äta upp oss haha. Gick förbi 2 söta fölisar som låg däckade på marken också. Hur söta som helst! Tog en glass och åkte vidare sen. Jag åkte förbi dåntorp och fyndade lite beggade saker till Dalila som vintertäcke, benpaddar, lindor, transportskydd och en hel del till. Och idag fick jag lite scabrak och flugpannband av snällaste Monica! Tack! Nu behöver jag nog inte shoppa till Dalila på ett tag. Eller nån vecka iaf haha. Hur som, ska fixa klart hör i stallet och sen åka och jobba. Är så jäkla duktig som härdar ut och rider i den här värmen. Ändå börjar Dalila bli fet igen. Snark.


Yay! Jag och Dalila kommer flytta till Eke...

img_0178 (MMS)

Yay! Jag och Dalila kommer flytta till Ekeby efter betet! Åh är så glad! Ridhus, travbana, travslinga och oändligt med vägar att rida på. Awsome! Längtar som faen asså. Har velat stå dör länge länge och nu blir det av. Det var mitt såkallade hemliga möte imorse. Dalila kommer nog trivas massa bra. Får ta någon dag sen och tvätta upp alla saker och packa ihop oss. Vill nästan flytta nu på en gång :) spännande. Jäklar vad jag ska kom à igång med träningen nu. Yay!


Nattinatt

Jaha, nu har man en del att tänka på. Fast det är ganska gott om tid för att bestämma sig. Tror jag. Säger inget helt innan jag vet hur det blir. Men det blir nog bra!

Sjukt varmt var det här iallafall. Så varmt att man bara ligger utslagen och svettas, typ. Ingen ork att göta något alls. Kämpar med Dalila iallafall i värmen. PHU! Vill inte ha en feeet häst så jag offrar mig en timme i hettan och skrittar iaf. Alltid något. Skritt bränner det med plus att vi klättrar lite och så. Det blir nog bra. Ingen av oss skulle nog må så bra av ett superpass i solen just nu :D  So far, so good vill jag ändå påstå. Hjärtat mitt.

Har kommit fram till en lösning angående att kunna flytta tillbaka till Handen. Det blir nog så att vi köper nu när jag får fast tjänst. Kommer bli fast här fo'evah annars. Trivs ju otroligt bra i lägnheten, men det är i Ösmo. Ösmo=öde=långt=segt=dyyr soppakostnad. Inge bra kombo.. Så vi får se hur det blir med den saken.

Imorgon ska jag på ett litet "möte", kan man kalla det så? haha, handlar om det förstnämnda iaf. Spännande va?

Näe nu ska jag sussa. Upp med tuppen var det ja!



God morgon. Sitter i stallet och väntar på...

img_0176 (MMS)

God morgon. Sitter i stallet och väntar på Pernille. Vi ska göra ett försök att rida i värmen utan att få värmeslag. Det är hopplöst just nu för vilken tid man än rider så är det för varmt. Skulle vilja ha en ridhjälm med ac i haha. Det blir så varmt om huvudet med hjälmen. What to do? Det får gärna vara varmt förutom när man rider :) sen efter stallet ska jag hem och tvättaoch laga middag till de 2 hungriga karlarna som är hemma. Blir nog en kyckling gryta av nått slag. Hoppas ni får en trevlig dag i värmen!


Idag var Emelie Andersen med till stallet ...

img_0173 (MMS)

Idag var Emelie Andersen med till stallet och red menja. Massa trevligt!


lycka

Jag känner mig så lycklig. Känns som om jag har allt man kan önska sig. Ville bara få ur mig det.

Jessica <3 Jakob


Min duktiga plutta efter dagens ridpass :)...

img_0171 (MMS)

Min duktiga plutta efter dagens ridpass :) står och tittar på när Carro busar av sin häst på travbanan. Själv ska jag snart bege mig till jobbet. Ska bli kul att jobba ikväll. Har ju varit ledig heeeela helgen. Kors i taket :)


helgen.

God morgon. Nu har jag lite att skriva om, kul va?

I fredags fyllde jag som sagt hela 22 år. Jag började dagen med att åka till stallet för födelsedagsfika och rida en sväng med Jessica. Jag fick en pelhamstång till Dalila som jag ska testa att ha som rida ut bett. Hon blir ju lite stark mellan varven och så. Ska då testa det på dubbla tyglar så det inte är skarpt för henne hela tiden som det blir med ett delta. Utan bara när det behövs. Hon gillade den sådär. SKa testa idag med och se vad hon säger. EFter det åkte jag och Jessica iaf hem till mig och började fixa mat och grejs innan gästerna skulle droppa in. Vi käkade, fikade och hade trevligt. Blev så himla glad att så många av alla jag hade bjudit över faktiskt kom :P Vi hade en jättetrevlig kväll iaf.

Sen igår så åkte jag, Kubbe och Kisse ut till Dalarö för att äta lunch/middag i solen på ,Mysingens terrass. Hur trevligt som helst! Gick sedan och satt oss vid vattnet och bara snackade skit. Kom sedan hem, somnade till en stund och avslutade med att kolla på Eurotrip.  Så min helg har varit mycket bra faktiskt.

Hoppas ni haft en lika bra helg!


Nej det är ingen vanlig dag...

...för det är Jessicas födelsedag. HURRA HURRA HURRA!


Grattis till mig själv på 22-års dagen.