Parkas on it's way!

Jaha, så det kan gå. Har sökt igenom HEEEEELA Sverige efter en lång goose parkas jacka i strl small, men de är helt utsålda, plus att leveransen från Canada är sen till samtliga leverantörer. Men skam den som ger sig! Jag hittade nyss en i small som jag fixat hem moahaha. Jag vägrar frysa om det blir en lika galen vinter igen. Nej nej nej.

Hur som, pållan är hemma, liten skada på benet som var svullet o varmt idag, sönderrivet täcke o jaa... härligt med djur ibland va? Suck. Mitt nya fina täcke :( Aja.. Hoppas Tore lugnar ner sig mot lilla grå. Han är så elak.

Och jag jobbar o sliter :) Ska upp o öäppna imorgon, så nu är det dags att sova. Klockan ställd på 04:45 WOHOOO!

Inte...

Natti

05:20

god morgon. Galet seg sitter jag här fööör tidigt o ska snart till jobbet. Men ville bara skriva att flytten av Dalila gick bra igår, men det blev lite stressigt alltihop. Men nu är hon parkerad i sin gamla nymålade box och myser. Skönt! Ska förbi där efter jobbet senare. Sen efter flytten passade jag och hjärtat på att ha egentid och stack och åt kinamat, köpte godis och avslutade i soffan med en film. Mysmys!

Veckan som kommer har jag inte direkta planer. Ska rida såklart, sen ska jag nog försöka storstäda. Snark...

Nej, nu är klockan mycket (?!) dags att bege sig :)

Vill åka till varmare breddgrader nu..!


Ledig? Vad är det`?

Ojoj vad hände nu? Jo Jessica har kvällsvecka på jobbet och det innebär att jag jobbar 6 av 7 dagar denna vecka. Är ledig idag men har en del att fixa iaf. Åka och rida, börja packa ihop mina saker i stallet och köra över till Herrhagen, Leka med Pernille o hennes bebis Kevin (sötast i världen) och sen träffa Carro och åka till tippen och slänga kartonghelvettena. Så ska jag försöka hinna städa och diska lite däremellan. GAH! Visst är det kul att vara ledig?

Och igår.. shit.. det var så mkt folk på jobbet och vi satt i skiten heeela dagen. Hann inte göra ett skit av allt vi skulle göra, det var inte så bra. Jag som vill prestera bra hela tiden fick smärre panik, men vad ska man göra? Jag hade inte ens rast eller hann äta? Så det kan gå. Nä, inga mer sånna dagar på jobbet tack!

Well, det var nog bara det at the moment. Ska hoppa i stallkläder och bege mig till min älskade lilla pålla. Tänk, snart är jag granne med henne? :D

AJAJ

Hej.. underbara.. träningsvärk..!

Ska iväg o släppa ut hästar nu, ont i hela kroppen efter en intensiv timme med lektion för lisbet igår. Men jäävlar vad bra Dalila kändes sen. Och kul att se att min sits blivit bättre, bara sådär? Kanske blir så när jag verkligen rider varje steg och koncentrerar mig. Nu ska bara underskänkeln fram liiite liiiite, sen så!

Idag får jag se vad jag orkar göra med min lilla dressyrstjärna. Tror knappt att jag kommer upp pöå ryggen idag haha! Well, well ,dags att åka nu, sk aförsöka mobilblogga under dagen.

Peace out!

Övertrött 2.0

Hej hej hallå!

Har varit på ett sånt där studsigt, pillemariskt humör idag som bara jag kan vara på när jag är galet övertrött haha. Muppat omkring på jobbet och busat :) Roligt får man faktiskt också ha det ibland. Men samtidigt jobbat på ruskigt bra. Kom hem och trodde jag skulle däcka i soffan, men jag poppade igång min egna musik som jag kan poppa när bara jag är hemma (Kubbe och jag har musikkrig:) och började städa och pyssla. Ska snart dammsuga och torka golv, sen forstätta tvätta upp kläder, vika och plocka ihop överallt. Ibland är det fart på mig.

Imorgon ska jag öppna på jobbet igen och jobba till 16, sen blir det ledig helg. Eller mja, ledig o ledig, ska upp och släppa ut hästarna både lördag och söndag morgon. Annars ledig. Ska nog bara vara hemma och ta det lungt tror jag. Och pyssla om pållan såklart.

Näe nu är vilopausen över. Dags att städa!


Omöjligt!

Snark. Har suttit mer eller mindre konstant nu i 2 dagar och letat träns. De som ligger i min prisklass är helt okej träns, men inga som jag igentligen vill ha. Och de som jag vill ha är svajndyra. Så nu blir det att spara, eller vara snäll tills julen haha :D Jobbigt när man vet exakt hur man vill ha det; knäppena i nacken, alla remmar rundsydda, bred nosgrimma. Men som sagt, om någon av er har sett ett billigare som jag mot all förmodan kan ha missat, skrik då till. Eller om någon säljer sitt gamla. Är snart desperat!

Annars ligger jag strandad här i soffan idag med. Jag och Kubbs har knappt sovit inatt pga min hosta. Dåligt dåligt. Hostmedicin hjälper knappt heller. Så nu maxar jag vitaminer och filmer i soffan och ska testa att vila mig frisk :D

Jag saknar min pålleplutta och vill ut och rida i skogen snart. Och på onsdag kväll är det träningsdax igen. Kl 18 ska nog lisbettan rida, om någon skulle vilja komma och kolla då :) Får se om jag rider, det beror på om jag är frisk eller ej.

Nu ska jag slänga på en till film och bara mysa här i soffan. Peace out!

HJÄLP!

Om någon vet var jag kan hitta ett såhär fint rundsytt träns under 2000 blir jag EVIGT tacksam om ni kan dela med er av var jag hittar ett sånt. Svart ska det vara också.

HJÄLP!


Sjuk, sjukare, sjukast?

Hej hopp.

Ligger i sängen med min älskade laptop och sneglar på tv och slösurfar. Inte faen har jag blivit nå friskare, snarare tvärt om. DÅLIGT! Tur att jag har snälla och duktiga kompisar som hjälpt mig både fixa och rida Dalila de här senaste dagarna. Tack Zäta och Sassus! Måste se till att sluta hosta upp mina lungor och snora ut min hjärna så kan jag sätta fart med träningen. Taggad till tusen, vilket känns kul. Har filmat lite när de andra har ridit och ska se om jag kan lägga upp nån av filmerna här.

Nu ska jag gräva ner mig djupare i sängen med min godisskål och kolla på Shutter Island. Såg ju den på bio innan, men den var grym och värd att se igen.

Känslor

Jag är så evigt tacksam att jag fick chansen att lära känna Dalila, lära mig utvecklas med henne, busa i skogen, pyssla om och bara få vara. Att hon sedan blev mig är obeskrivligt. Det finns inga ord som kan beskriva den känslan. Jag älskar min lilla pållabus, hon har erövrat mitt hjärta som inget annat fyrbent djur någonsin gjort. Hon gör mig lycklig. Hon gör mig glad. Och förhoppningsvis trivs hon ganska bra i mitt sällskap också :)

All den här lyckan har en person givit mig och det är Monica. Monica lät mig få komma ut och provrida, hon lät mig ta hand om henne, lät mig få ansvar om Dalila som min foderhäst. Och låter mig få ta hand om en sådan skatt för resten av Dalilas liv.

Ville bara få lite av min lycka nedskrivet :)

 

 

 

 

 

 

Älskade lilla häst




Dagens aktiviteter

God morgon. Sitter hemma en sväng såhär på min lediga dag. Ska snart åka förbi jobbet och diskutera en grej, Får se sen hur det blir. Det är en häftig sak om det går igenom, kan berätta mer när jag vet mer om det. Sen ska jag hooka upp med Zäta hos hennes medryttarhäst och sedan ska vi förbi bästa Monica och fika och snacka skit. Eftermiddagen kommer tillbringas med min käresta på Ikea, och avslutas med bio och popcorn. Länge sen vi gjorde någonting, bara vi två. Det är viktigt att ha egentid att lägga på varandra. Så det blir en helmysig dag om allt går som det ska. Kommer såklart åka förbi och pussa på min vita springare sen också vid lunchsnåret när de ska få käk.

Hoppas alla får en fin dag i det mysiga höstvädret <3


Såhär fin var min smutsiga häst i det nya ...

img_3670 (MMS)

Såhär fin var min smutsiga häst i det nya schabraket vi fick av kubbe <3 fick matchande lindor också :)


Lägg er inte i.

Hej hopp. Har såklart varit uppe och farit sen kl 7 imorse. Vore konstigt om jag inte hade? Haha. Var och släppte ut hästarna imorse, och nu sitter jag hemma och laddar upp inför jobbet lite senare. Imorgon är jag ledig från jobb och häst, förutom en fodring. Ska bli skönt att ligga i soffan med en kopp te och en bra film och bara mysa i min ensamhet. Eller så får jag panik av att vara ledig och hittar på en miljon saker istället :) Återstår att se.

På hästfronten har det gått superbra med hemläxan. Red ett ordentligt pass igår och sjuhelsike vad bra hon gick tillslut. Sassa stod och jublade haha. Vi fick till klockrena halter både från skritt och trav. Kändes som om man satt på en miljon haha. Hon är så rolig Dalila, för när hon verkligen anstränger sig och arbetar rätt är det som en helt annan häst. Och hon blir så nöjd med sig själv, det är det roligaste. Man ser att hon gillar att göra rätt och biffar upp sig lite extra :) Idag fick hon dock en välförtjänad vilodag, och imorgon ska Dalilas favoritmedryttare ut och rida. Sen är det snart dags för ny lektion. Ruuuligt.

Har bestämt mig helt också om att flytta hem henne igen så hon får gå ute länge och med massa kompisar, speciellt Totte <3  Det är en rad olika anlednigar till mitt beslut, och jag vill bara att min häst ska må bra. Det är det viktigaste. Jag vet att det är en del spekulationer om det här och folk kommer med både ris och ros. Men jag tror nog att jag är den som känner Dalila bäst, som träffar henne varje dag och gjort det senaste året och lite till. Men vissa saker som en del säger och tycker och spekulerar bakom ryggen på mig gör mig lite ledsen. Det läggs fram som om jag inte tar bra hand om henne och bara utgår från mina behov. FEL! Att flytta till ekeby var för mitt behov av ridus och tränare, och som sagt, nu flyttar vi hem igen då det inte funkar.

Men såhär är det i hästvärlden. Alla ska lägga sig i om andras sätt att sköta sin häst, att rida, att fodra, deras uttrustning osv. Det är ganska tråkigt. Jag tycker att man ska sköta sitt eget, och självklart får man rekomendera och hjälpa andra, men inte lägga sig i. Och anklaga. Sköt era egna hästar och problem.


Phu! Nu fick jag ur mig det med. Men är det inte lite tråkigt just det där? Konstigt hästfolk..

Dalila och Totte, jag och Cassie :)




Intensivträning

I förrgår hade jag min gamla tränare Lisbet Brimark ute i stallet. Hon fick jobba igenom Dalila lite och känna efter vad som behöver jobbas mest på och lägga iupp en plan. Hon Gillade Dalila, vilket var kul! Hon blev en massa engagerad och tycker att nu jäävlar lägger vi 3 månader intensiv så kommer det blir bra. Och jag kan säga att jag aaaaaldrig sett Dalila så fin som när hon red. Nevör! HOHO vad nöjd ägare jag var då haha.

Men igår tränade jag med hjälp av Sassa på de saker hon sa att vi skulle träna. Fick i hemläxa att träna tydliga halvhalter, skritt och ytravövergångar och halter utan att hon ska tjafsa, slänga ut ett bakben eller dra upp huvudet. Låter kanske ganska lätt, men inte på Dalila. Men hon gick som en klocka igår och var med på minsta lilla jag bad om! Underbar känsla. Såå lyhörd har hon nog aldrig varit heller. Inget tjafs, inget strul. Äslakde lilla häst. Så nu i veckan ska jag forstätta träna på det här så kör vi lektion på söndag och måndag förhoppninsvis.

Taggad!! NU ska jag åka och mysa och borta pållan extrafin och sen träna på det här ute i skogen kanske? Eller i ridhuset. Får se helt enkelt :)


När det är 1,5 grader är det inte okej längre

img_3666 (MMS)

När det är 1,5 grader är det inte okej längre


Fy fan vad kallt!

img_3662 (MMS)

Fy fan vad kallt!


Pållan min

Jag älskar min häst. Otroligt mycket. Men nu har vi det jobbigt. Kanske kommer flytta hem henne hit till Herrhagen igen. Hon funkar inte normalt längre. Jag känner knappt igen min egna lilla häst :(

Ska sova på saken och känna efter imorgon. Hon har inte blivit ett dugg lugnare än, snarare tvärt om. Men som min älskade syster skulle säga:


This too shall pass..!


Älskade

cash is king

God kväller. Kom hem från kickoffen strax efter lunch idag. Hade skitkul! Kan skriva mer om den galna kvällen imorgon. Sitter och premiärskriver på min nya ölskade mini pc :) Var och shoppade ny dator, billaddare till luren, Schabrak, lindor, blåtandheadset till när ja rider och kör bil och sen småkrams. Hihi ruuuligt med nya saker :) KAn ta bilder på allt imorgon. Ville bara visa ett livstecken innan jag ska krypa ner och kolla på Horton hears a who, med mitt hjärta. Underbar film :)

Hoppas alla har det bra.

Bilder på bilen kommer också. Bad jessica, bad..