Trasig blogg

Okej, min blogg är lite trasig. Den svarta bakgrunden är på vift. Fixar imorgon. Ni får helt enkelt överleva :)

fint va?...

6cff5e10be2061b4883e1aedc407e659.png

Kolla varifrån!

fint va? Länge leve Mohikan :)


Tjittchat.

Nu har äntligen mitt fina pannband kommit till Dalila. Åh det är så fint! Ska ta en bild sen så får ni se. Sitter här hemma och söker jobb och deppar lite. Blev tyvärr inget jobb på Statoil :( Synd. Men skam den som ger sig! Nu ska jag bara vänta på det fina schanbraket, få ett jobb och så är allt som det ska igen.

Skulle träffat fina Jenniför idag, men så blev det tyvärr inte... Hoppas att vi kan träffas någon dag snart igen!

Näe nu blev det bara småprat igen. Snark.

Vårstädning i stallet

Hihi, vad glad jag precis blev! Fick ett mail angående schabraket jag beställde, det hade tydligen utgått i just grönt. Men de hade ett annat dressyrschabrak i mörkgrönt, som också hade en fin grön/silver passpoal och skull ekostat nästan 200 mer. men får det för samma pris :D Tur ska man ha ibland haha.

Hoppas mitt pannband kommer idag eller senast imorgon med. Vill ha nuuuu!

Har förövringt varit i stallet sen 07;30 imorse och hjälpt Carro när hon red, krattat heeela stallplanen från allt smuts, hö och spån och pysslat en massa. Duktig tjej. Nu är det dags för lunch och sen vila en stund. Ska på ett homeparty hos Carro ikväll, med aloevera produkter. Spännande.

Tjipp!


Dalila var så duktig idag när medryttaren red också <3

Läsarförfrågan

Fick en förfrågan om att skriva ett inlägg om en av mina förra medryttarhästar :) Visst kan jag det, men om du skcikar din mail så kan jag maila över det till dig E, eller så lägger jag upp det här. KAnske ska passa på att skriva ett inlägg om de olika hästarna som berört mitt liv? Någon som skulle vilja läsa det?

Nu ska jag sova bort min feber som kom omch knackade på. Och min onda rygg efter att ha kånkat 200 kg halm med Monkan.

Hörs om ett tag.



Underbart!

Hittade precis en underbar historia om en tjej som loyckats med det många ser omöjligt; att komma långt utan en dyr, välskolad häst, dyr utrustning och allt. Underbar historia! Man får verkligen en keep up the good work känsla! Haha en vacker dag kanske jag och Dalila får göra en sån historia? Kanske :)


Gå in och kolla!!

http://tallgarden.blogg.se/2010/march/vart-att-se.html

det var...

304536cdccc50c1e1fbcefb6d01fe8dc.png

Kolla varifrån!

det var svårt att ta kort eftersom köket är så litet. Men jätte fint blev det med den lilla :)


Bildbomb? Ja tack!

Hej hopp!

Sitter här hemma och myser i vårt fina rum nu :) Allt nytt är på plats! Superfint är det! Svårt att fånga det på bild när allt bara ser så litet ut haha. Men här är ett försök på de senaste som hänt här hemma.


Nytt soffbord. Såsmåningom kommer vitt nytt överdrag till soffan.

och ny matta..

 

Allt nytt <3

Älskar mina lysande kvistar i hörnet!

 

Converse <3

 

Glömde ju visa när Lilli hade sparkat in hela väggen på Dalila! Usch! Men hon fick inte en skråma.

 

Avslutar bildbomben med en bild på mammas bebis som somnade i matskålen <3

 

mmsar in bilden på hyllan i köket som vi köpte också. Glömde ta kort på den. Men det börjar bli ett fint hem nu tycker jag allt. Sakta men säkert.


Shopping shopping

Lycka! Idag har vi shoppat på Ikea. Blev nytt vardagsrumsbord, småsaker till hela lägenhetet som hyllor mm,  tvbänk, imorgon kommer nya Tv'n. 3 cm platt LED tv. YAY! Shoppade även ett par svarta Converse, jeansleggins, svarta leggins, svarta jeans och storhandlade mat. Underbart! Och nästa vecka kommer dalilas fina pannband. Och schabraket.

Nått som dock är segt är ju att jag inte har jobb :( Vill verkligen inte gå arbetslös mer! BAJS!


Näe nu ska jag ta en cider och vara lite social. Tjipp!

Greed!!

Moahahahaha! It's mine! It will soon be mine! Som plåster på såren att jag idag är officiellt arbetslös så tröstshoppade jag hem mitt fiiiiina pannband till LillaGrå. Älska! Segt att pannbandet var ganska billigt, men frakt på 79 kr (?!). Men lätt värt det. Och min snälla snälla pojke ska köpa ett skogsgrönt schabrak till oss imorgon <3 Mer plåster på såren. Och jag har velat ha det i evigheter nu, dock ninte hittat tidigare.






Så var det med det. Imorgon blir det full fart. Stallet, centrum, Ikea, Willys, bolaget. Mys. Och på lördag kommer nya TV'n hem. Jag vet någon som sitter och längrar ihjäl sig som ett litet barn snart. Nämner inga namn.. *host*kubbe*HOST*.

det var det för nu.


Blygisar!

I wounder how, I wounder why...

Idag var en ganska dålig dag..

*Segt med näst sista dagen på jobbet.. blandade känslor må jag säga.
*Parkeringsbot när jag stod utanför mamma. FAEN! Som OM jag behövde mer utgifter just nu? Noes...
*Tokmuppad häst som nästan bad om att få bli korv. Lääääänge sedan hon var så dum som hon var idag. Men men. Håller tummarna att det ska smälta bort lite på volten och så, så vi kan galoppera av oss och göra av med energi och JOBBA lite. Tur nog så älskar jag henne mest av allt ändå <3 Knasiga lilla häst.


Men nu är jag hemma med min babe och ska mysa ner i sängen med en kopp te i ett par varma armar och danka av en massa X-files avsnitt. Ja jag vet... men jag har blivit beroende.


Hoppas ni haft en bättre dag än mig. Skönt att det snart är helg iaf. Då blir det full fart. Lovely!

Hejs på er fina, blyga läsare som inte  kommenterar :D Vet knappt vilka som läser längre. Tell me?

Hej jag heter Jessica, vad heter NI?

Söndag var det ja..

Så var det söndag igen då.. Fast jag tycker nog att den här veckan har gått ganska långsamt. Idag har vi iallafall varit in till Bagarmossen och lämnat jobbets bil, då jag måste köra in min imorgon så jag hinner till intervjun. Taggad till tusen för den! I will get this job, yes. Annars så har jag och min sötnöt tillbringat kvällen i tvättstugan och stortvättat. Roligare kan man ju ha det, men det behövdes göras.

Sitter fortfarande med kliade fingrar att klicka hem iaf pannbandet och schabraket till Dalila. Skulle faktiskt behöva ett nytt schabrak iaf. Och ett fint pannband.. Och matchande ridbyxor till schabraket... GAH! Finns det ingen sponsor? Jag kan till och med anstränga mig att skriva om det i bloggen sen *skratt*. Nog om det..

Ska snart koka lite te och poppa popcorn och krypa ner i sängen med Johnny Depp som pirat. MUMS!

Grönt är skönt!

Okej, jag blir snart knäckt! Måste fixa ihop lite pengar nu, för jag har precis hittat gröna schabrak och gröna ridbyxor plus ett så sjukt fint pannband som jag MÅSTE ha! Grön utrustning finns knappt att få tag på längre och jag tycker det är så snyggt på skimmlar. Schabraken var ganska billigt, pannbandet lika så. Får se om jag klickar hem det vid löning. Pannbandet blir det nog vare sig jag har råd eller inte :) Underbart fint! Inte som alla andra "blingbling" pannband heller.

<3<3<3<3<3<3


Sjukt fint va? Bilden är bättre när man kunde förstora helbilden. ÄLSKA! <3<3<3<3

Lagom flickit sådär :) Sen ett enkelt Globus schabrak i grönt, plus gröna ridbyxor. Skogsgrönt då, inte olivgrönt. Just nu går min utrustning i grått eller blått. Men har ett grönt fleece täcke som hon är så fin i. Kommer bli bra.


 

Nu gäller det att spara, eller vinna på lotto. Men det blir nog bra i slutändan.

 

 

Jo, på tal om grönt. Missa inte The green mile på TV6  kl 21 ikväll :)

 

 

Grönt är skönt!


idag var...

2409eb2b371622acbd77d3e09fb6a61f.png

Kolla varifrån!

idag var mamma med mig i stallet. Vi tog Mysig promenad i vårsolen och hade trevligt! Dalila fick gå ut naken i solen sen och det uppskattades :)


vårlördag!

God morgon, god morgon.

Det här med att vara ledig ocg ta sovmorgon..? Hur gör man?! Jag vaknade som ett skott vid 18 min över 6 imorse, klarvaken. Kunde inte somna om utan låg kvar i sängen till strax efter 8 bara för att försöka vila och sova ut. Snark.

Ska snart klä på mig och åka ut till min älskade pålla snart. Ska försöka rida av henne ordentligt nu när marken är mjuk på de flesta ställen och jag hinner ut medans det är ljust. Hon har varit ganska pigg och småstökig med medryttarna.. Jag vet att Dalila fortfarandde testar dom. För när jag är ute beter hon sig som en ängel. På det sättet är hon klurig. Man måste visa direkt vem som bestämmer. Annars kör hon med en. Well well, ska försöka rida ut med tjejerna någon dag och se hur hemsk hon är. Ska ut och busa av henne idag iaf.

Längtar tills på måndag också. Intervjun då på en Statoilmack. Hoppas, hoppas det går bra! Orkar inte gå arbetslös igen.. Har ju sista dagen på skolan på fredag. Blandade känslor där. Ska ju bli tråkigt att inte träffa de gulliga barnen mer, ska bli skönt att sluta då jag slipper komma hem hes, on i huvudet, pisstrött så jag däckar vid 9, och då skämtar jag inte.

Men jag är ju superJessica, klart jag fixar flyt och får ett jobb? *host* Mitt livsflyt försvann nog när jag fick lägenhetens förstahandskontrakt, utan fast jobb... Men skam den som ger sig.

Näe nu ska jag hälla i mig min soppa sen åka till pållan!

Saknar! :(


Det här...

098b5352c659f9454d77765e1b4f4d96.png

Kolla varifrån!

Det här var den sötaste lilla Clementin jag någonsin sett! Super god iaf.


Gissa vem...

0-6a9f05a67dee4a1bb18479c019204538.png

Kolla varifrån!

Gissa vem som har arbetsintervju på måndag? :)


Question!



Är det fler som upplever att min blogg strular eller är tokseg?

söndag

Oj oj oj vad glest det blir mellan inläggen. Men så blir det ibland. För just nu har jag typ inget att skriva om. Kämpar på jobbet i veckorna, letar jobb som en tok, tar hand om pållan, njuter av solen nu när den har varit framme ett par dagar. Tar det lugnt hemma. Inget spännande alls som ni kanske ser? Spanar öven runt på eventuella lägenhetsbyten. Inte för att jag hittills har hittat någon som vill flytta till Ösmo, men vem vet? En dag kanske jag hittar någon med en tvåa var som helst mer eller mindre som vill ha min billiga etta. Vet ni någon så skrik till iaf.

Är så sjukt shoppingsugen kan jag ju tillägga. Både kläder (vilket är ovanligt för min del) och sjukt mycket saker som jag vill köpa till Dalila den fina! Åh, om jag ändå bara kunde få ett jobb, eller vinna lite på lotto? Vill köpa massa nya täcken, skydd, schabrak, träns, lindor, ja allt. Får se hur det blir med den saken. Just een mini laptop ville jag ju också ha... Snark.

Nej nu ska jag göra en kopp te och sätta mig på trappen och njuta av solen en stund.


Tjingeling!

Hua hua, snart är det dags...

 

Längtar till alla mysiga sensommar ritter. Massa.





Nej det är ingen vanlig dag..


..för det är Pörnilles födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!

Grattis Pörnille på födelsedagen!


Haha jag...

5f9a3253e62760e20216d210d0c794c2.png

Kolla varifrån!

Haha jag orkar inte! :)


-Hej jag heter Jessica, vad heter du?

Jag vet, jag är sämst på att blogga just nu :( Så mycket på gång känns det som. Eller det är mycket och småjobbigt på jobbet. Motivationen är som bortblåst efter min uppsägning. Barnen skriker. Jag får huvudvärk. Stressa bort till stallet då jag inte har medryttare. Tvättider. Bilservice. SÖKA JOBB. Söka jobb. Kolla byteslägenheter. Äta mat. Helt enkelt inte funnits tid till att blogga. Men nu offrar jag några minuter och visar ett livstecken för de intresserade.

På tal om annat, Dalilas sår har läkt ihop ganska bra faktiskt. Men ärret kommer inte bli det snyggaste. Stort ärr.. Igår hade hon dock varit tjock och lite varm, men det kan ha berott på att hon vilade helt i tisdags. Svullnaden hade nog gått ner om hon hade fått en promenad. Men min medryttare tog ett varv med Dalila i solen igår så svullnaden skulle gå ner. Skönt.


Snart är det ju vår också! Hoppas jag. Bort med all snö, sen är jag glad. Kallt kan det få vara, men bort med snön så man kan harva upp volten. Aj miss ju volten :D


Näe, nu ska jag pysa till jobbet.

Vem vet, kanske kan jag uppdatera under dagen på jobbet?


Saknar min lilla griiis! <3

Hjälp sökes!

Okej. Nu har jag 3 veckor på mig att hitta ett nytt jobb. På minst deltid 75%. Annars står jag där igen, arbetslös och med ångest upp över öronen. JAg kan verkligen ta vilket jobb som helst! Så vet ni något så var inte blyga, alla tips mottages tacksamt!

Jag vill ha ett jobb nu nu nu! Please!


Servitris, kassa, städ, skola, stall, budbil, ja tamigfaen vad som helst.

sol, sol, strålande sol..!

ÅH! Underbart väder idag igen! Ska ut till på llan min och mysa loss i solen idag igen, om såret ser bra ut vill säga.


Sol framme=glad Jessica!

Vad ska ni göra i det fina vädret?


stackars dalila!...

0-32758469357eee97c8961f01347abd7e.png

Kolla varifrån!

 

stackars dalila!

 


Onsdag 3/3

Hejsan!

Allt bra? Hoppas det! Strålande sol och underbart väder, vad kan gå fel? Sitter just nu på jobbet och har sökt lite nya jobb. Bland annat ett jobb som jag ska ge allt för att få! Åh det vore guld! Kan säga lite att det är ett av mina gamla jobb, i ny regi. Lovely! Har slängt iväg ett mail, ansökt via hemsidan och ska även ringa imorgon. Då kan de väl inte missa mig? Haha! Så håll tummarna för faen!

Ska snart packa ihop min dator och åka till stallet och rida ut i det härliga vädret på min älskade häst. Jag har inte ridit på ett tag, då jag haft medryttare och när mina dagar kommit så har det varit snöstorm eller diverse andra problem. Men idag då jävlar! Åh det ska bli så mysigt. Saknas bara min tur att det fina vädret blåser bort lagom tills jag kommer till stallet..

Efter det ska jag hem till min sjuka pojke och göra tacos och se om han mår bättre med lite god mat, film och en massa kärlek. Annars inga storslagna planer alls.


Ze colour

... och i brist på annat så färgar jag håret :) Blir bara en varm, brun färg. Måste sköta om mitt hår lite bättre tror jag. Det gråter nog. Mina toppar ska vi inte prata om. Ska se om jag har nån vän som kan klippa det lite.

Blink blink :D

Lite ditt, lite datt, igen.

God morgon! Nu har jag lite uppdateringar att skriva om, bra va? :)

Som ni såg på inlägget nedan så har snön börjat spåra och gjorde sönder "förtaket" till stallet. Ser så tomt ut nu när det är helt borta. Skräpsnö! Tur att stora taken över stallet inte har rasat! Men det är ju som man säger; allt var bättre förr! Tacka vet jag för gamla stallbyggnader asom håller, nokia 3310 och volvo 740. Håller ni inte med? :)

En annan sak som hänt är att Monicas ponnylycka Menja är sjuk. Hon har haft magbesvär sen i lördags och haft frossa och grejjs. Så igår hjälpte jag Monica att hämta ett släp och körde Menja in till Stavkliniken. De undersökte, tog blodprover, satte dropp, grävde både fram och bak på henne och hon var sååå duktig! Men de hittade inga fel där så Monica fick ringa hästambulansen som kom och hämtade Menja i Stav och körde henne till Uppsala där hon kunde få observation under natten och mer provtagningar. Läget just nu vet jag inte, veterinärerna hade inte hört av sig ännu, så det kan man ju ta som ett bra tecken. Men om lilla M blir inlagd där så får Monicans andra islänning sova över hos våra pållar på Herrhagen, då hon inte ska stå själv hemma hos Monica. Tänk att det finns så fina människor som Tette? Helt otroligt.

Nog om det. Just nu sitter jag på jobbet i min ensamhet. Japp, på jobbet. "Trevligt lov, vi ses vecka 10" betydde tydligen att jag skulle jobba 3 timmar varje dag under sportlovet. Fick samtal om det igår när vi stod på kliniken. Så jag tog med min älskade bärbara och passar på att leta nya jobb som tidsfördriv. Ska även gå och småpyssla i fritidsrummen och städa lite sen. Tråkigt dock att det inte är några barn här. Bara jag och de evetuella skolspökena. YAY! Not...

Nu ska jag finslipa mitt CV. Lite stressad över det här med jobb nu. Knappt en månad kvar sen står jag där igen. Utan jobb.



God, give me a break!


Vill ha vår så jag och Pörnille kan ge oss ut på knasiga upptåg!

Haha sekunden efter den här bilden togs slog jag huvudet i ett nedfallet träd och höll på att åka av. Att jag aldrig lär mig att man ska ha ögonen på "vägen" och inte på telefonen :D