Snart är det jul igen

Nere på jobbet så fick jag en mysig julkänsla i magen. Lite sådär man fick när man var mindre, och visste att första advent och lucia närmade sig. Och julkalendern. Så medans jag gick och pysslade hittade jag fina juldukar som jag var tvungen att lägga på borden. Och det blev jättemysigt. Så i min ensamhet hoppade jag omkring med ett leende på läpparna och ville bara ha en stor snöhög att kasta mig i. Började planera lite på den kommande helgen, och kom överens med mig själv att jag ska minsan baka både lussebullar och pepparkakor på söndag. Och på lördag så ska jag sätta upp elljusstakarna i mina fönster. Iiiiih! :)

I morgon så blir det torsdag. Det börjar bli läskigt hur tiden springer ifrån mig. Jag hinner knappt blinka på måndagmorgonen innan helgen står vid fötterna. Och Dellas och Timothys lillgrabb närmar sig sitt första andetag! Hon blev dock lite orolig häromdagen, och misstänkte förstorad njure. Sen tog de prover och skulle se ifall det var urinvägsinfektion. Hoppas det inte är något! *Klapa snel Dela och snel mage*

Nu ska jag ta och busa med katterna och se om jag lyckas fånga den lilla svarta faran på bild.

Hej hopp!


Mys pys

Sitter i köket och myser med lugn skön rock och en massa tända ljus. Killer springer och vill busa, Sakjo sitter i knät och är lite försiktig. Funderar på om jag ska börga städa i veckan så man kan julpynta snart kanske :) Det är såå mysigt att pynta, baka lussebullar (jag älskar lussebullar), dricka glögg och ha det varmt och mysigt bara. Men jag är så sugen på att flytta nu också. Ny lägenhet, nya prylar. Jag tycker om att inreda, det enda som stoppar mig från att köpa en massa massa saker hem just nu är jag min ekonomi knappt existerar för tillfället. Blir lite knasigt nu när jag bytt jobb och så. Well well. Ska pussa lite extra på Dennis och säga att vi ska flytta snart. Hihi såg innnan idag att han surfade runt och kollade på soffor, kök och lite så. Vi får hålla tumarna på att det sker snart, för jag blir så otålig när det är något jag vill. Helst ska de ske senast dagen efter enligt mitt tycke. Men det går inte alla gånger. Så där är jag som en treåring. Jag har inget tålamod. Den som väntar på något gott... väntar helst inte alls haha!

Nu ska jag mysa ner mig och förhoppningsvis kunna sova inatt också.

/Jes

Kss kss!

Nu har jag äntligen hittat en kompis till Killer! Det är en till svart liten, liten kattbebis. Och han heter Sajko :) Ska lägga upp en bild lite senare på busfröt. Sitter just nu hemma hos min mamma och ha precis ätit en god middag.Spagetti oc köttfärssås. MMM, gott! Annars har jag bara sovit hela dagen. Hur skönt som helst. Jag, Sassa och hennes mamma var ute igår och tog ett par öl och snackade skit. Planen var att först möta upp Sassas mammas kompisar på Torget i brandbergen och sedan åka till värdsan. Men vi kom bara till Torget. Det var första gången jag var där, och de var ganska trevligt. Och idag så är jag ganska slö i kropp och själ. Men om huvudet är dumt, får kroppen lida. 

Och i morgon är det måndag. Underbara måndag. Eller nått i den stilen. Då är det skola som står på schemat, sen åka till stallet och se hur Kingen mår. Naprapaten ska komma på förmiddagen och behandla honom. Hoppas det blir bra sen. Sen ska jag börja rida Mias (Kingens ägare) andra häst Mutter. Det är en liten 3-åring som ska börja skolas nu. Hur fin som helst är han. Och nu ska jag avsluta mitt ointressanta inlägg känner jag. Har inget vettigt att skriva om idag, förutom vårat tillskott i famlijen Ekholm Larsson. Han är såå söt, lille Sajko. 

Over and out! 

What to do? What to do..?

Så var det fredag igen. Ganska skönt tycker jag för då har man en ledig helg framför sig. Men jag har ingen aning om vad jag ska göra. De flesta ska nog ut och supa, men jag har totaltappat suget för att festa. Visst, jag kan ta ett glas vin eller någon öl ibland, men just att festa orkar jag inte. Det känns så meningslöst att stå bland massa främmande folk i superhög musik och vara nära att få tinitus samtidigt som man ska hinna bli fullast och ha roligast där inne. Typ. Jag vet inte om jag bara har hamnat i en "tantsvacka" eller vad vi ska kalla det. Men att åka in til stan och kröka är inte så lockande för mig längre.

Men igår var jag faktiskt ute efter jobbet och tog ett par öl med Jennifer, Tomie och hela bunten, och det var jätte trevligt. Men jag skulle nog tänkt på att jag inte dricker lika ofta så alkoholen slår till lite skönare och på lite mindre mängd än förr. För ett två tre var jag askalas. Men som tur va så kom min älskade Dennis och hämtade mig.
Och jag måste bara säga att jag fick en flaska vin utav mitt jobb igår! Oh vad jag älskar dem! Det var en liten middag där på kvällen i matsalen och jag stänger kl 19 i mitt lilla café. Så dom frågade om jag kunde stanna kvar och servera, vilket jag kunde. Det var en jätte lugn middag och tiden gick snabbt. Sen när jag skule gå hem fick jag välja mellan en flaska rött eller vitt som tack för hjälpen. Så tack igen Jojje!

Under tiden som jag har skrivit detta, kanske lite meningslösa inlägg så har jag fortfarande inte kommit på vad man ska hitta på idag. Bio? Biljard? Hyra film och  äta en massa massa godis? Vad gör man som "nykterist" som inte kostar så mycket pengar?

Aja, hoppas jag kommer på något snart. Ska städa lite så länge.


Trött Killer :)


/J

Tiden rusar iväg

Jag satt och läste min bästaste bästa väns blogg idag. Ett två tre slog det mig att hennes son ska snart ta sitt första andetag på denna jord! En härlig ilning åkte igenom kroppen på mig och jag ville nästan gråta. Ringde henne på en gång och berättade min känsla. Det är konstigt hur saker och ting blir här i livet igentligen. Della ska bli mamma. Hon har sin lillkille i magen som bara växer och vill ut. Det är 46 dagar kvar! Det känns som att det var igår vi satt i hennes lägenhet med graviditetstestet och det visade positivt. Just då var det en lättare förvirring tror jag, men jag visste hela tiden att hon skulle behålla det. Du kommer bli världens bästa mamma, Della! Och Timothy kommer bli världens bästa pappa. Och lillkillen kommer vara så stolt över er när ni ska gå på föräldrarmöten och allt vad det blir. "Det här är mina tuffa föräldrar" tror jag att han kommer tänka.

Herregud, kom nu lillen! Kan inte vänta med att få träffa dig. Nu kom lyckokänslan tillbaka :)


Fääääädii :)

Dåså, nu är bloggen klar! Vad tycks? Ganska fin va? :)


Tack, tack min älskade Dennis för hjälpen! Det blir roligare att skriva i en fin blogg, vilket Della och jag konstaterade innan idag. Kinestecknet i bakgrunden står för kärlek, om någon undrar.



Se och njut!



Stackars totto :(

Usch Kingen är halt. Upptäkte det idag när Sassa skulle rida och jag filmade. Så det blir ingen tävling i helgen. Så nu får vi se hur halt han är i morgon, och kolla av hur länge han behöver vila och om ev. veterinär behövs med i bilden. Attans, säger jag bara.

Annars sitter jag nere på jobbet just nu. Har pluggat lite vid datorn, så då lånar jag den en snabbis och skriver ett inlägg också. Lite busig kan man vara :) Men det är lugnt och skönt här nere, som vanligt. Jag funderar på om jag har världens skönaste, om inte iallafall slappaste jobbet. Det jag gör är att tvätta kock kläder och så (inte jobbigt att lassa i två maskiner, trycka på en knapp sen klart), tar emot kunder och tar betalt för gym/bastu/fika eller whatever (som sagt, inte mkt folk här), putsar lite och sen typ inget mer. Ibland får jag duka upp i konferensen och det är inte så avancerat det heller (papper, penna, kaffekoppar, godis). Om jag nu tar priset för slappaste jobb eller inte så säger jag bara "I LOVE MY JOB"



image36

Framsidan vid jobbet, röda byggnaden är mitt jobb. MYS!

Ska fixa en bra bild någon dag.

Pussycat, pussycat I love you!

Om någon som skulle hoppa förbi min blogg, och veta någon som har en liten kattbebis till mig: skrik till!
Jag letar efter en kompis till Killer, han blev lite ensam när Sassas katt åkte hem. Är i full jakt men hittar ingen :(



Ett inlägg

Sitter och försöker vakna till liv. Det är en ganska mysig morgon hemma hos oss. Jag gick upp för ett tag sedan och tände en massa ljus i köket. Och frukost har vi hunnit äta med. Jag ska snart ta och hämta upp Sassa, sen åka till stallet. Vi kom på att KM går av stapeln redan på söndag (!) fick för mig att det var nästa helg, men icke! Så nu blir det hårdträning och så får vi se om jag startar eller inte. 

Bloggen börjar bli fin, vi ska testa lite olika färger och så. Den är nog lite för mörk just nu, eller? Men det blir snyggt sen.

Nu hade jag inget vettigt att skriva alls.

/J

Ursäkta röran, vi bygger om!

Jag och Dennis håller på att designa om sidan, det är lite rörigt, men absolut inte klart :)




God natt!

Dra åt helvette

Tack för den här tiden, det har varit kul att känna dig. Men du är en sådan IDIOT så du kan fara och flyga. Jag vill inte se dig igen. Fattar du vad du gjorde igår?! Du utsatte dig, andra i bilen OCH folk runtomkring för fara! Och att du kallar det för att ställa upp för kompisar. Fyfan Fredrik, fyfan för dig. Du bara ljuger för alla du känner, skapar en liten fantasivärld av lögner, som du sedan tror skulle funka i verlkigheten. But guess what? It didn't! Och så som jag ändå har ställt upp för dig så ljög du igår och fifflade bakom ryggen på mig. Jag sa att ´Nej, du får absolut inte låna bilen! Inte när du har druckit!´ Och vadfan gör du? Jo, du tar mina nyklar av Sebbe. Det var han som fick låna bilen. Jävla as du är. Du bevisade igår att du är absolut inget att umgås med. Du är inte värd ett skit, Fredrik.

Att du ens tänkte tanken. Att du sedan gjorde det också. Det bevisar ju hur rädd du är om dina "vänner". Inte ett dugg, tydligen. Dra åt helvette.

Hej mitt vinterland, nu är du här!

Herregud!

Det var min första tanke när jag vaknade i morse och kikade ut genom mitt fönster. Jag somnade ganska tidigt igårkväll så jag missade totalt att det började snöa. Så tittade man ut idag och allt var vitt och lugnt. Så till en början blev jag arg (som alltid), sen blev det mysigt när jag gick upp och kokade tevatten och tände mina doftljus. Sen när jag insåg att jag behövde skotta fram bilen så tog den mysiga känslan slut. Jag gick ut och grävde fram bilen, samtidigt som jag hela tiden tänkte "Skotta fortare! Inte komma sent till nationella provet! 7 minuter på mig."

Lite dålig planering av mig, men jag han precis i sista sekund innan de låste dörrarna till skolans aula. Och provet i sig gick jättebra. Skrev ett talmanus om nyhetsflödet. Jag skrev om hur media kan försvänga, omvända och tillochmed hitta på nyheter. Hur många gånder har man inte läst något och sedan skrattat för sig själv och undrat hur mycket av det man precis läste som stämmer. För mig har det hänt otaliga gånger iallafall. Här är en artikel som inspererade mig
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=121083

Hur som helst. Idag ska jag jobba, får se om jag kan ta bilen ner eller im jag får gå. Min kära lilla Volvo är bakhjulsdriven så jag sladdar omkring ganska bra med den just nu. Var på väg till stallet, men vände sedan då jag ett par gånger såg hur bilen mer och mer närmade sig diken och stora snövallar. Jag testade även motorvägen som brukar vara lite mer uppkörd, men jag och en annan 740 bakom mig gled fram i 30 km/h haha.

        


Bild på min baksida och myskatterna


Ta det lugnt i snön, allesammans!

Lördag, kattbus och snö igen!

Igår var jag, Sassa och min mamma ute och tog ett par öl. Det var hur trevligt som helst. När jag och Sassa skulle gå och möta mamma upptäcker vi att det snöar, precis som förra fredagen. Men det var lite mysigt att gå i snön. Vi mötte mamma och började nere på Station, vilket var totaldött. Efter 2-3 öl där så bestämde vi oss för att åka ner till Valla värdshus. Där var det drag, kan jag lova! När vi sedan skulle gå hem blev jag jättesugen på att festa vidare, men somnade nog lika snabbt hemma sen iallafall.

I morse vaknade jag av att Killer och Miller sprang och busa. Sassas pojke skulle iväg och hon var hos mig, så då fick katten följa med hem till mig. Dom ser ut att ha skitkul faktiskt. Försökte ta ett kort på dom tillsammans men de såg bara ut som en stor boll när de lekte. Men jag har börjat fundera skarpt på att skaffa en lek kamrat till Killer. Får se hur det slutar..

Annars då? Jo det är bra. Saknar min Dennis som bara f-n nu. Fick reda på igår att han inte kommer hem för ens på torsdag! Då har han varit borta i 2 och en halv vecka. Och han är inte hemma på fars dag och inte på våran 2 och ett halvt års dag som är i morgon. Usch usch. Men när han kommer hem ska vi nog gå ut och hitta på en massa mys, bara han och jag.
 
               

Kort på Miller, Killer och den blivande vinterlandet :)



Ska hitta lite mat nu. Ha det bra!
/J

Utmaningen

Reglerna är:
1. Länka till den person som utmanat dig.http://daniellalamb.blogg.se/
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana sedan 7 personer i slutet av ditt inlägg.

Sju sanningar om mig:
I. Jag tycker det är jobbigt att vara ensam en längre stund.
II. Jag har haft panikångest, på grund av för mycket stress.
III. Jag är livrädd att skada någon i trafiken när jag kör. Skulle inte orka leva med mig själv om jag blev vållande till någon annans skador :/
IV. Jag och Della har samma sjuka smak på roliga underkläder :)
V. Jag är hysteriskt rädd för nålar/sprutor. Ska jag ta blodprov får jag kraftig ångestattack och beter mig som en treåring, samtidigt som jag gråter.
VI. Jag äter aldelles för mycket kakor!
VII. Jag har sovit ute på en parkbänk. Sjuk historia haha.

Jag utmanar: Alla som läser det här :)

Lördag, halloween och lite ensamt

Det snöade igår!  När jag och mina kära grannar satt på värdshuset så fick jag ett sms av min bror där ahn skrev att det började snöa hos han. Visst, tänkte jag. Nu är han full igen :) Men 10 minuter efter det så skuttar någon tjej in och säger att det snöar. Så vi går ut och kollar och visst fan gjorde det det. Jennifer blev helt lyklig, jag blev först lite arg av tanken på att nu kommer det bli kallt och halt, sen blev jag lite gladare och tog bildbevis.

                                                                     

Annars då? Jo jag saknar min Dennis. Han åkte till England i tisdags och kommer hem nästa vecka, tror han. Så det rä lite tomt här hemma nu. Men Sassa har varit här ett par dagar och vi har haft svullokvällar och så :) Ska åka och hämta henne snart och åka ut till stallet. Sen ikväll är det en massa halloween fester här och var men jag känner inte alls för att gå på någon. Har nästan helt tappat suget för att dricka och festa. Det känns nästan lite onödigt. För dricker jag inte så går jag upp hyfsat tiodigt och för det första så mår jag bra. Jag är inte seg och bakis som alla andra då. Och jag får ut så mycket mer av dagen när jag är pigg och glad. Så när jag har hunnit vara i stallet, ätit och duschat och gjort något annat också, så kan folk fortfarande ligga och sega.
Jag trivs bättre med mig själv när jag mår bra. Men helt nykterist är jag inte! Drack några glas vin igår plus en hotshot på värdshuset.

Nej, nu ska jag ta och bege mig ut

/Jess